ΦΓΗΞΦΞ

.

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Εικόνες από το μέλλον μας;;;

Πριν από 6 εβδομάδες, πυρκαγιά σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας του Καράτσι, σκοτώνει 259 εργάτες και τραυματίζει άλλους 110

Οι λόγοι που οδήγησαν στην πυρκαγιά συνδέονται φυσικά με το γεγονός, πως το κτίριο της βιομηχανίας, όχι απλά δεν είχε ούτε ένα μέτρο πυρασφάλειας, αλλά κατά την τεχνική μας άποψη δεν κάνει ούτε για χοιροστάσιο.

 Στις τριτοκοσμικές αυτές εγκαταστάσεις, ιδιοκτησίας κάποιας “Ali Enterprises”, παρήγαγε η γερμανικότατη εκπτωτική αλυσίδα ρούχων Kik, τα περίφημα φτηνά τζην των 15.99 €, με τα οποία έχει γεμίσει τα καταστήματα της (με το trademark Okay) στην Γερμανία, την Αυστρία, την Σλοβενία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Κροατία και την Πολωνία. 

 Η εταιρεία ανήκει στον όμιλο Tengelmann (εάν θυμούνται κάποιοι τα σούπερ μάρκετ Plus στην βόρεια Ελλάδα) και σύμφωνα με τον τελευταίο της δημοσιευμένο ισολογισμό, η εταιρεία είχε έσοδα το 2011 της τάξης των 1,2 δις €.

Προχθές, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε...
πως είναι διατεθειμένη να καταβάλει αποζημίωση ύψους 500.000 δολαρίων προς τις οικογένειες των 259 εργαζομένων, πράγμα το οποίο σημαίνει πως κάθε νεκρός εργάτης, κοστολογείτε από την εταιρεία με 1.930 δολάρια, δηλαδή περίπου 1.500 € ή για να κάνουμε ακόμα πιο λιανά, λιγότερα από τον τζίρο 100 πουλημένων στας Ευρώπας, τζην.

 Μπορεί τους Ευρωπαίους στην παρούσα φάση, να μην τους ενοχλεί ιδιαίτερα το γεγονός πως πέθαναν 260 Πακιστανοί εργάτες σε ένα εργοστάσιο που βρίσκεται τουλάχιστον 5.000 χιλιόμετρα μακριά τους, σε αντίθεση με το γεγονός πως μπορούν να ψωνίσουν άνετα και με μονάχα 15.99 € ένα τζήν, χάριν στο φτηνό εργατικό κόστος του Πακιστάν (και τις ευτελείς αποζημιώσεις ας προσθέσουμε) ….
… αλλά εάν τους λέγαμε πως το παραπάνω γεγονός, αποτελεί εικόνα από το άμεσο μέλλον (και σε ορισμένες περιπτώσεις, από το παρόν) της Ευρώπης, θα τους ένοιαζε;


 http://epamholpap.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου