ΦΓΗΞΦΞ

.

ΔΡΑΣΕΙΣ του Ε.ΠΑ.Μ

 
Κάλεσμα για τη συγκρότηση των επιστημονικών ομάδων εργασίας του ΕΠ.ΑΝ.

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,

Το ΕΠΑΜ στο πλαίσιο της γενικής ανασυγκρότησής του, αφού ολοκλήρωσε την συγκρότηση των συλλογικών οργάνων του Μετώπου (ΕΣΣ, ΠΓ, ΟΓ, ΕΣ) καθώς και άλλων εσωτερικών επιτροπών, προχωρά τώρα στην συγκρότηση επιστημονικών ομάδων εργασίας με την αξιοποίηση του συνόλου των στελεχών του.

Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε η Γραμματεία Επιστημονικής Ανασυγκρότησης του ΕΠΑΜ η οποία θα συντονίσει το έργο της συγγραφής ολοκληρωμένου προγράμματος για όλα τα θέματα μιας Διακυβέρνησης του τόπου που να στηρίζεται σε  συγκεκριμένες πολιτικές που καθορίζονται από τα προτάγματα του ΕΠΑΜ.

Η λογική του όλου εγχειρήματος εδράζεται στην συμμετοχή και δράση μιας κρίσιμης μάζας επιστημόνων του ΕΠΑΜ για την στελέχωση των Τομεακών ΕΠΑΝ, τα οποία θα είναι διεπιστημονικές ομάδες εργασίας που θα αποτυπώσουν το όραμα τους για την επιστημονική ολιστική και ολοκληρωμένη πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση καταρχήν του τομέα ευθύνη τους και συνολικά για όλη τη χώρα, η οποία δύναται να είναι και πρόταση του Ε.Πα.Μ. μετά από διαβούλευση και αποδοχή από τα μέλη του. 

Τα Τομεακά ΕΠΑΝ που καταρχήν επιλέχθηκαν να αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα:

 ΕΠ.ΑΝ. Τομέα    Οικονομίας,
 ΕΠ.ΑΝ. Τομέα    Πρωτογενούς  Παραγωγής,
 ΕΠ.ΑΝ. Τομέα    Δευτερογενούς  Παραγωγής,
 ΕΠ.ΑΝ. Τομέα    Τριτογενούς  Παραγωγής (Εμπόριο, Υπηρεσίες, Τουρισμός), 
 ΕΠ.ΑΝ. Τομέα    Δημόσιας  Διοίκησης  και  Διοικητικής  Αποκέντρωσης,
 ΕΠ.ΑΝ. Τομέα    Δικαιοσύνης  και  Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης,
 ΕΠ.ΑΝ. Τομέα    Εξωτερικών – Άμυνας,
 ΕΠ.ΑΝ. Τομέα    Υποδομών και Δικτύων,
 ΕΠ.ΑΝ. Τομέα    Ενεργειακής   Πολιτικής   και    Περιβάλλοντος,
ΕΠ.ΑΝ. Τομέα    Παιδείας  &  Πολιτισμού,
 ΕΠ.ΑΝ. Τομέα   Έρευνας  & Τεχνολογίας,
 ΕΠ.ΑΝ. Τομέα   Ναυτιλίας,
 ΕΠ.ΑΝ. Τομέα   Υγείας,
 ΕΠ.ΑΝ. Τομέα   Εργασίας.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούνται τα μέλη όλων των πυρήνων σε όλη την Επικράτεια να δηλώσουν την πρόθεσή τους για να συμμετάσχουν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα του ΕΠΑΜ, δηλώνοντας ταυτόχρονα το γνωστικό τους πεδίο, την εμπειρία τους και ένα μικρό βιογραφικό και εν τέλει την πρόθεση τους  σε ποια ομάδα εργασίας (Τομεακό ΕΠΑΝ) θα μπορούσαν να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους.

Παρακαλούμε τους Συντονιστές όπως συζητηθεί το θέμα στις συνελεύσεις των πυρήνων και έπειτα να μας αποστείλουν συγκεντρωτικά την εκδήλωση ενδιαφέροντος των μελών τους για την στελέχωση των Τομεακών ΕΠΑΝ στο παρακάτω email: epamepan@gmail.com .

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΜ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

 

Ομάδα Ιατρικής Αλληλεγγύης

Η υγεία είναι ένα αγαθό που στις αναπτυγμένες χώρες, ακόμη και στις υπό ανάπτυξη αποτελεί το ύψιστο ανθρώπινο κοινωνικό αγαθό που υποχρεούται το κράτος να παρέχει στον καθένα.
 Αυτό όμως το αυτονόητο, προϊόντος του χρόνου με αρχή το "Καστελόριζο" παρακολουθούμε να εκφυλίζεται και να απαξιώνεται, αποσκοπώντας στην πλήρη υποβάθμιση της υγείας ώστε να είναι προσοδοφόρα άρα και εμπορέυσιμη για τους επερχόμενους επενδυτές, σύμφωνα με την απαίτηση των δανειστών μας.

 Έτσι βλέπουμε να καταρρέει ο "χάρτινος πύργος" ΕΟΠΥΥ, να αποσαθρώνεται η νοσοκομειακή περίθαλψη, να οδηγούνται οι λειτουργοί της υγείας σε οικονομικό μαρασμό και εξαθλίωση. Αναγκάζονται οι γιατροί να εξετάζουν στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ με λιγότερο από 0,9 ευρώ ανά ασθενή και στα προσωπικά τους ιατρεία με λιγότερο από 6 ευρώ, ενώ στα νοσοκομεία είναι απλήρωτοι και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. 

Τα νοσηλευτικά ιδρύματα στερούνται βασικών ιατροφαρμακευτικών υλικών και αναλωσίμων, οι φαρμακοποιοί είναι απλήρωτοι μήνες και κλείνουν με αλγοριθμικό ρυθμό, ενώ η κυβέρνηση ταυτόχρονα εξαγγέλλει 20% κατάργηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει ούτε έρευνα ούτε πρόληψη. 

Σε αυτή την κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος της χώρας έρχονται να προστεθούν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων έως και 40%, 500.000 εργάτες απλήρωτοι ή με ελάχιστα μεροκάματα, 500.000 στα όρια της φτώχειας, 45.000 άστεγοι, 1.500.000 άνεργοι, εκατοντάδες επιχειρήσεις κλειστές, 3.000 αυτοκτονίες, δραματική αύξηση της εγκληματικότητας.

 Σε όλο αυτό το "οικοδόμημα" η ομάδα ιατρική αλληλεγγύης (Ι.ΑΛ) δίνει τη μάχη της συμμετέχοντας σε ήδη υπάρχοντα δημοτικά ιατρεία, ή στήνοντας καινούρια, οργανώνοντας δράσεις σε απομονωμένα χωρά ή νησιά, προσφέροντες όσα μπορεί από αυτά που του στερεί το κράτος.

 Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για κάλυψη στοιχειωδών παροχών υγείας προς τους συνανθρώπους μας καλούμε κάθε μέλος , φίλο ή απλό ακτιβιστή, να μας συνδράμει σε όποια φαρμακευτική ή άλλη παραϊατρική ενέργεια.  


Μιχάλης Ζωγράφος


ΥΓ.  πληροφορίες, στείλτε email στο Ε.ΠΑ.Μ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ που θα βρείτε στην αρχική σελίδα .
Διαβάστε Περισσότερα »

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου