ΦΓΗΞΦΞ

.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ο Μπράουν, ο Φίσερ κι ο Κραφτ.


Τα τελευταία χρόνια τις ταΐσαμε με 200 δισεκατομμύρια, σε ρευστό και εγγυήσεις.
Αυτές τα έστειλαν στη Γερμανία για ασφάλεια ή τα τζογάρουν στα ξένα χρηματιστήρια.

Η χρεοκοπημένη Πειραιώς αγόρασε έναντι πινακίου φακής το "υγιές" τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας, που ιδρύθηκε για να διευκολύνει την αγροτική ανάπτυξη της χώρας και στην οποία είναι υποθηκευμένη όλη η γεωργική γη. Να σημειώσω, επίσης, ότι η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ως κρατικές τράπεζες, εξαιρέθηκαν από την ανακεφαλαιοποίηση και τις εγγυήσεις.

Η Alpha Bank θα απορροφήσει την Εμπορική -που είχε αγοράσει η Credit Agricole- και τις προάλλες εξέδωσε οικονομικό δελτίο με το οποίο καταγγέλλει την Τρόικα ότι οδηγεί την Ελλάδα σε κραχ!

"Στελλα!!!!! το θερμόμετρο ... εχω πυρετό !!! .... ακούω πραγματα !!!"

Η
Εθνική Τράπεζα συγχωνεύεται με τη Eurobank και ίσως απορροφήσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Κάτι ακούγεται και για την HSBC, ενώ περίεργες κινήσεις κάνει η Citibank.

Εν ολίγοις, στο τέλος θα μείνουν 3 μόνο τραπεζικοί όμιλοι: ο Μπράουν, ο Φίσερ κι ο Κραφτ.


Στο μέτωπο των γαλακτοβιομηχανιών, η εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση είναι πως η συνεταιριστική Δωδώνη ξεπουλήθηκε έναντι μόλις 21 εκατομμυρίων ευρώ -ποσόν που οι αγοραστές θα έχουν αποσβέσει σε 2-3 χρόνια! Η κοινοπραξία αποτελείται κατά 90% από από την Strategic Initiatives UK LLP (ρωσικών συμφερόντων) και κατά 10% την ΣΙΜΟΣ Food Group ΑΕ, η οποία οφείλει στη ΔΩΔΩΝΗ γύρω στα 11 εκατ. ευρώ!

 Να υπενθυμίσω ότι, μετά το καρτέλ που σχημάτισαν οι γαλακτοβιομηχανίες, η ΔΩΔΩΝΗ ήταν η μόνη πλέον που έδινε βιώσιμες τιμές στους παραγωγούς και στήριζε την κτηνοτροφία στην Ήπειρο.
Η Τρόικα εσωτερικού προτίθεται να δώσει σε ιδιώτες τα πιο προσοδοφόρα αεροδρόμια και λιμάνια, όπως και τον ΟΠΑΠ. Εξάλλου, αυτό συνέβη και με τον κερδοφόρο ΟΤΕ.
 
Και ο μεγαλύτερος κρετίνος καταλαβαίνει πια, ότι το ξεπούλημα δεν αποσκοπεί στο να φέρει λεφτά στα άδεια ταμεία, αλλά στο να δώσει τα καλύτερα φιλέτα σε γελοίες τιμές, ώστε να ωφεληθούν οι ντόπιοι και ξένοι νεκροθάφτες μας. 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου