ΦΓΗΞΦΞ

.

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Σήμερα αλλάζουν τα πάντα στα εργασιακά

                                                                              Χάνονται δικαιώματα ετών 

 Στην συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι επικεφαλής της Τρόικα με τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση, κλειδώνουν όλες οι δραματικές αλλαγές στα εργασιακά.

Η τρόικα θέτει επιτακτικά το θέμα της μείωσης των αποζημιώσεων μέσω του μη συνυπολογισμού των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων σε αυτήν και του δραστικού περιορισμού του χρόνου προειδοποίησης. 
Στη συζήτηση τίθεται και το θέμα της αντικατάστασης της ποσοστιαίας αύξησης των τριετιών από...την χορήγηση ενός συγκεκριμένου ποσού που θα οριστεί από την κυβέρνηση με το νέο μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού που τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου 2013.
Παράλληλα οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στην ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας στα ωράρια εργασίας και της αύξησης των εργασίμων ημερών. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι συμφωνία για τα εργασιακά θα επέλθει σύντομα, ίσως και σήμερα. 
 «Στα εργασιακά υπάρχουν ορισμένα καινούργια θέματα που διαπραγματεύεται ο Υπουργός Εργασίας – αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, γιατί εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Δεν φάνηκαν απόλυτοι, κρατούσαν σημειώσεις και είπαν ότι θα επανέλθουν», τόνισε το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου