ΦΓΗΞΦΞ

.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τεχνολογία Κανιβαλισμού: «Βασιλιάς των Αρουραίων».



 Η κατάσταση στην σύγχρονη πολιτική σκηνή της χώρας  έχει διαμορφωθεί με την τεχνολογία , γνωστής ως ‘’Βασιλιάς των Αρουραίων’’. Σκοπός της εν’ λόγο τεχνολογίας είναι καταστροφή των ηθικών δικλείδων ασφάλειας , κάθε μορφής κοινωνικών δεσμών  μέσα σε μια  κοινωνική ομάδα  και διάλυση κοινωνικού ιστού όπου επικρατεί ατμόσφαιρα ατομισμού και ατομικό συμφέρων είναι πάνω από το συμφέρον του συνόλου.

           Εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας γίνεται για  αντιμετώπιση των αρουραίων.       Είναι γνωστό ότι τα τρωκτικά αυτά  είναι κοινωνικά όντα και χαρακτηρίζονται από την  εξαιρετική βιωσιμότητα ως είδος,  που οφείλεται στην  κοινωνικότητα τους και αλληλεγγύη μέσα στην ομάδα. Για εξεύρεση τροφής πηγαίνουν  πάντα μαζί , αμύνονται ομαδικά, αν υπάρχει δυνατότητα παίρνουν μαζί τους τραυματισμένους συντρόφους τους. Γενικά αισθάνονται και δρουν σαν να είναι ένας οργανισμός-οικογένεια, υποκινούμενος από τον συλλογικό νου σε επίπεδο ενστίκτων . Γρήγορα ανταλλάσσουν πληροφορίες , προειδοποιούν για τυχόν κίνδυνους. Το κάθε άτομο λειτουργεί για το καλό του συνόλου και όχι το ατομικό του συμφέρον.

 Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε  ότι μια τέτοια συμπεριφορά έχει ηθικές ρίζες. Το σωστό όμως είναι να πούμε ότι ηθική που λειτουργεί σε ενστικτώδη επίπεδο συλλογικού νου είναι μια αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση και ευημερία κάθε ατόμου και της ομάδας συνολικά, και λειτουργεί ως συλλογική άμυνα της  ομάδας.

       Ένας από τους ποιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης των αρουραίων είναι να καταστρέψεις την ηθική άμυνα της ομάδας. Αυτό είναι αδύνατον  να γίνει σε  όλα  μελή της ομάδας. Γίνεται όμως σε ένα μεμονωμένο άτομο , και γίνεται σταδιακά. Για το σκοπό αυτό  δημιουργούν συνθήκες όπου λογική ρασιοναλισμού μπαίνει πάνω από ‘’ηθικά ταμπού’’. Το κρίσιμο σημείο  του εγχειρήματος είναι να αναγκάσεις τον αρουραίο  να κάνει το πρώτο βήμα- πράξη που είναι υπέρτατο ταμπού στην ομάδα του.

  Στο πρώτο στάδιο πιάνουν ένα  δυνατό αρουραίο και τον τοποθετούν στο κλουβί νηστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά βάζουν στο κλουβί του άλλον αρουραίο που έχει μόλις θανατωθεί. Μετά από μερικούς δισταγμούς ο πεινασμένος αρουραίος αρχίζει να τρώει τον νεκρό σύντροφο του. Η λογική ρασιοναλισμού του λέει: ‘’ο νεκρός συνάδελφος δεν είναι συνάδελφος πλέον , είναι τροφή. Αφενός είναι νεκρός και αφετέρου εγώ πρέπει να επιβιώσω’’.

Στο δεύτερο στάδιο  στο  κλουβί βάζουν έναν θανάσιμα πληγωμένο αρουραίο, με μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης. Ο βαθμός ανηθικότητας μεγαλώνει. Και πάλι στη μέση μπαίνει  λογική ρασιοναλισμού ‘’πληγωμένος συνάδελφος δεν πρόκειται να επιβιώσει ,  εγώ μπορώ και  πρέπει να επιβιώσω”. Έτσι τον τρώει και αυτόν που είναι ακόμα  ζωντανός. 

Στο τρίτο στάδιο στο κλουβί βάζουν έναν μικρόσωμο και υγιή αρουραίο. Δυνατότερος αρουραίος τον τρώει καθοδηγούμενος με την λογική του ρασιοναλισμού, που λέει ‘’άλλη τροφή δεν υπάρχει, προκείμενου να πεθάνουμε και οι δυο  από τη πεινά ας επιβιώσει ο δυνατότερος’’. Και ο δυνατότερος επιβιώνει.

 Αξίζει να σημειωθεί , ότι κάθε φορά για λήψη απόφασης από τον αρουραίο  απαιτείται μικρότερος χρόνος.  Έτσι μετά από μερικές επανάληψης αρουραίος παύει να σκέφτεται - τρώει  τους συναδέλφους του χωρίς δεύτερη σκέψη και δισταγμό. Πλέον βλέπει τον συνάδελφο του ως τροφή και όχι ως συνάδελφο. Οι ηθικοί φραγμοί έχουν σπάσει. Πλέων  ο αρουραίος  είναι έτοιμος για τελική φάση του εγχειρήματος.

 Μετά τον αφήνουν ελεύθερο να γυρίσει στην ομάδα του. Υπάρχει όμως διάφορα - ο αρουραίος δεν  είναι πλέον  το ίδιος με τους άλλους. Έχει μεταμορφωθεί σε κανίβαλο, χωρίς ηθικούς φραγμούς, υποκινούμενος αποκλειστικά από την εγωιστική λογική καταναλωτισμού και ατομικισμού
Η διάφορα αυτή δεν γίνεται αντιληπτή από τα άλλα μέλη και  τον δέχονται σαν ισότιμο μέλλον. Ο αρουραίος-κανίβαλος πολύ γρήγορα καταλαβαίνει ότι είναι δεν λογικό να ψάχνει για τροφή μαζί με τους ‘’συναδέλφους’’ στο γύρο περιβάλλον, που είναι γεμάτος κίνδυνους και κακοτυχίες. Υπάρχει έτοιμη τροφή γύρο του μέσα στην ομάδα , φρέσκια και ζεστή.  Βρίσκει την κατάλληλη στιγμή και επιτίθεται σε ανυποψίαστο θύμα του και το τρώει,  χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τα αλλά μελή ομάδας.

Αργά η γρήγορα υπόλοιπα μέλη  θα καταλάβουν  ότι ανάμεσα τους υπάρχει ‘’λύκος με  τομάρι προβατίνας’. Τότε σηκώνονται και φεύγουν από το τόπο αυτό. Και αυτό γίνεται στις 100 %  των περιπτώσεων. Σαν να φοβούνται  να κολλήσουν οι ίδιοι την αρρώστια αυτή. Σαν  να φοβούνται ότι θα γίνουν ίδιοι σαν αυτόν και η ομάδα θα μετατροπή σε μια  κοινωνία εγωιστών-καταναλωτών, χωρίς ηθική,  που είναι  αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση,  και τότε  θα  πεθάνουν όλοι

Εδώ προκύπτει ένα ερώτημα : γιατί αντί να φύγουν από τον τόπο τους δεν αποφασίζουν να δολοφονήσουν τον αρουραίο-κανίβαλο. Η  συμπεριφορά αυτή οφείλεται στους ηθικούς φραγμούς αφενός και αφετέρου στο γεγονός ότι στο  ενστικτώδη επίπεδο συλλογικού νου ομάδα καταλαβαίνει ότι στην πράξη αυτή θα λάβουν μέρος τα ποιο δυνατά μέλη της ομάδας , το παραδοσιακό ‘’ελίτ’’, και ποιος ξέρει τι θα γίνουν αυτοί όταν δοκιμάσουν τη ζωντανή σάρκα του μεταμορφωμένου συναδέλφου τους. Μήπως κολλήσουν και οι αυτοί  την ιδία αρρώστια . 

Ακόμα και αρουραίοι αρνούνται να ζουν σε μια κοινωνία που βασίζεται στην λογική ανταγωνισμού όλων με όλους , που ο κάθε μέλος βάζει  το ατομικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον όλων και όπου ενότητα της κοινωνίας  διασπάται σε μεμονωμένα άτομα, που δρουν σύμφωνα με τα ατομικά τους συμφέροντα. Και για το λόγο αυτό σηκώνονται και φεύγουν από τον τόπο τους.

Αν υποθέσουμε ότι ομάδα δεν έφευγε και έμενε μαζί με τον ανήθικο συνάδελφο τους, το πιθανότερο σενάριο θα ήταν  ο αρουραίος-κανίβαλος  θα κολλούσε τούς άλλους με την λογική ρασιοναλισμού. Και θα το έκανε σταδιακά κάθε φορά βρίσκοντας δικαιολογίες βασισμένες στην λογική του. Τότε αντί για έναν κανίβαλο στην ομάδα θα σχηματιζόταν μια  ομάδα κανιβάλων, καινούρια ελίτ . Χωρίς ηθικούς φραγμούς  πολύ γρήγορα θα νικούσαν το παραδοσιακό ελίτ και θα νομιμοποιούσαν την λογική ρασιοναλισμού. Και αν πάμε ακόμα ποιο μακριά, μπορούμε  να υποθέσουμε ότι θα δημιουργούταν μια ‘’δημοκρατική κοινωνία’’ που τα μέλη της θα εκλέγαμε την ‘’ελίτ των κανιβάλων’’ που στην συνέχεα θα τρεφόταν με τα ιδία μέλη της κοινωνίας.

Μια τέτοιο μεταμόρφωση είναι αδύνατον να γίνει σε μια ομάδα αρουραίων για έναν απλό λόγο, διότι αρουραίοι δεν έχουν τόσο πανίσχυρο  νου, όπως ο νους του ανθρώπου για να τους επιτρέψει την ελευθερία  επιλογών. Τα ζώα αυτά καθοδηγούνται από τα ένστικτα , με κύριο  το  ένστικτο αυτοσυντήρησης της ομάδας . Το ένστικτο αυτό καθορίζει σαν  μεγαλύτερη αξία την ηθική από τη αξία που έχει τροφή ακόμα ζωή ενός ατόμου. Για χάρη αυτής της άξιας φεύγουν από την πηγή της  μόλυνσης. Διατηρώντας ακέραια τα  ηθικά θεμέλια της κοινωνίας τους , με παραδοσιακή κλίμακα αξιών και ως αποτέλεσμα  διατηρούνται ως είδος.

Η ανθρώπινη κοινωνία δεν καθοδηγείται από τα ένστικτα. Όμως και αυτή στηρίζεται στα ηθικά θεμέλια τα όποια με τη σειρά τους προέρχονται από την ιστορία της, πολιτισμό και τις παραδόσεις. Αν διαλυθούν τα θεμέλια διαλύεται και η δομή της κοινωνίας. Μετατρέπεται σε ένα σωρό από θραύσματα, ο οποίος διαλύει τα κομμάτια του μέχρι την  κατάσταση σκόνης ,  εκεί  που ο καθένας φροντίζει μόνο για το ατομικό του συμφέρον, χωρίς να νοιάζεται για το τι γίνεται με την κοινωνία στο σύνολο της και αν οδηγείται στην καταστροφή. 

Τελικό στάδιο αυτής διαδικασίας είναι μετατροπή της κοινωνίας σε μάζα μεμονωμένων ατόμων , χωρίς κοινωνικούς δεσμούς και ηθική. Μια  μάζα ανθρώπινης σκόνης που θα είναι κατάλληλο δομικό υλικό για δημιουργία καινούριας κοινωνίας σε παγκόσμια κλίμακα την λεγόμενη ‘’Νέα τάξη πραγμάτων’’. Κοιτάξτε το χώρο γύρο σας. Υπάρχουν διάφορα αντικείμενα από αδιάφορα υλικά , που το καθένα τους έχει μοναδικό σχήμα,  χρώμα, υφή και των τρόπο με το  όποιο λειτουργεί. 

Ας υποθέσουμε ότι το κάθε αντικείμενο αντιπροσωπεύει έναν λαό, μια ξεχωριστή κοινωνία. Είναι αδύνατον να τα ενώσεις μεταξύ τους  και  φτιάξεις κάτι καινούριο από αυτά, όσο αυτά διατηρούν ακέραια την ταυτότητα τους. Αν όμως  περάσουν από ένα  μύλο και ανακατευτούν μεταξύ τους , θα γίνουν μια άμορφη μάζα  σκόνης , χωρίς ταυτότητα. Το μόνο που μένει για πάρει καινούριο σχήμα η μάζα σκόνης  είναι να περάσει από μια πρέσα και με κατάλληλη μήτρα  και με την πίεση θα βγει κάτι καινούριο. Τι θα είναι αυτό το καινούριο; Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

   Διάλυση ανθρώπινης κοινωνίας πραγματοποιείται με την τεχνολογία κανιβαλισμού-‘’Βασιλιάς των αρουραίων’’. Με όλα τα μέσα διαλύονται ηθικά θεμέλια της κοινωνίας, καταργείται η έννοια ‘’συνάνθρωπος’’
Μέσα σε μια κοινωνία καταναλωτών δεν υπάρχουν συνάνθρωποι.  Όλοι είναι εν δύναμη τροφή. Και πιο εύκολη τροφή είναι αυτή που είναι κοντά σου, που σε θεωρεί ‘’δικό του’’. Και εσύ τον ‘’τρως’’. 

Και η μόλυνση ξεκάνει από την πολιτικό ‘’ελίτ’’ της κοινωνίας. Όπως λέει η λαϊκή παροιμία ‘’το ψάρι βρομάει από το κεφάλι’’.
 Στη σύγχρονη εποχή η πολιτική σκηνή έχει γεμίσει από  ‘’Βασιλείς των αρουραίων’’. Και είναι τα ποιο αδίστακτα θηρία, χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία. Καταδυναστεύουν την εξουσία από γενιά σε γενιά. Το έχουν κάνει κυρία απασχόληση, και βλέπουν τους υπόλοιπους ως πληβείους (τροφή) , που τους θεωρεί ‘’δικούς τους’’

Ανακαλύπτοντας μια φορά την ‘’αλήθεια‘’, ότι η ευτυχία τους μπορεί να ιδρυθεί πάνω στην δυστυχία των άλλων, έχουν οργανωθεί σε κλίκες, μικρές και μεγάλες. 

Φαινομενικά είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους. Αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι καθοδηγούνται  από  την ιδία λογική ατομικού ρασιοναλισμού, τότε είναι σαν να έχουμε μια  κάστα ‘’κανιβάλων’’, που ‘’τρέφεται’’ με τους ψηφοφόρους της . 
Έχουν μοιράσει τα πόστα ‘’κλειδιά’’ στο κρατικό μηχανισμό και το δημόσιο , το όποια τα έχουν μολύνει με την  λογική του ρασιοναλισμού. Δεν άργησε να μολυνθεί και η κοινωνία ολόκληρη με την  λογική που λέει ¨το δικό μου καλό είναι πάνω απ’ όλα, υπόλοιποι είναι απλά τροφή’’.  Έτσι νομιμοποιήθηκε ο κανιβαλισμός

Τα ανθρωπόμορφα θηρία παρουσιάζονται ως υπερασπιστές δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Μας λένε, ότι έχουν την λύση, μοιράζουν υποσχέσεις που ξέρουν, ότι  δεν πρόκειται να τις τηρήσουν. Είναι απλά το μέσον για να φτάσουν στο φαγοπότι. Εμφανισιακά δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους συνανθρώπους, αντίθετα φαίνονται καλύτεροι απ’ αυτούς. Και το μόνο που τους νοιάζει είναι να τους εκλέξει η ‘’τροφή’’, με την οποία θα ‘’τρέφονται’’ στην συνέχεια

Το πρώτο στάδιο κανιβαλισμού είναι ‘’φάγωμα νεκρού συναδέλφου’’. Είναι υποσχέσεις που μοιράζουν στον κόσμο προεκλογικά, και  που ξέρουν, ότι δεν πρόκειται να τα εφαρμόσουν. 

Η λογική είναι απλή : αν δεν τάξω ‘’λαγούς με πετραχήλια’’ δεν θα βγω στην  κυβέρνηση. Θα βγει ο ανταγωνιστής από την άλλη κλίκα ‘’κανιβάλων’’   που τάζει καλύτερα. Έτσι και αλλιώς η κοινωνία  θα βγει χαμένη. Με μένα η χωρίς έμενα  το αποτέλεσμα θα είναι  ίδιο. Τότε καλύτερα με μένα!

Το δεύτερο στάδιο ‘’ φάγωμα ετοιμοθάνατου συναδέλφου’’
Είναι πολιτική ιδιωτικοποιήσεων του εθνικού παραγωγικού πλούτου, ‘’προβληματικών’’ δημοσίων επιχειρήσεων έναντι πινακίου φακής σε ιδιώτες , στο όνομα εξυγίανσης του κρατικού προϋπολογισμού, λεηλασία κρατικού ταμείου με  ανάθεση κρατικών προμηθέων στους ‘’ημέτερους’’ προμηθευτές και εργολάβους , με το αζημίωτο πάντα. 
Η λογική είναι απλή : ‘’Αν δεν το κάνω εγώ θα χάσω χρηματοδότηση στις επόμενες εκλογές. Και θα βγουν οι ανταγωνιστές που θα τα ‘’πάρουν’’.  Σε κάθε περίπτωση το ταμείο θα λεηλατηθεί. Αν είναι έτσι τότε γιατί εγώ πρέπει να χάσω’’.  

Το τρίτο  στάδιο ‘’φάγωμα του ζωντανού συναδέλφου’’. Είναι εφαρμογή μέτρων λιτότητας, , περικοπές  μισθών και συντάξεων, μαζικές απολύσεις στο όνομα εξυγίανσης, λεηλασία των συνταξιοδοτικών ταμείων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων,  άδικη φορολογική πολιτική που οδηγούν σε γενοκτονία του λάου.
Η λογική είναι απλή - ‘’αν αρνηθώ να συμμετάσχω σε ανοιχτή λεηλασία του λάου, αυτό θα γίνει  από τους άλλους’’.

Σήμερα το πολιτικό προσωπικό της χώρας αποτελείται από ‘’αρουραίους’’ στο  τρίτο στάδιο κανιβαλισμού. Έχουν χάσει πάσα ιδέα για το κοινωνικό κράτος, κοινωνική δικαιοσύνη, συμφέρον του λάου και της χώρας.  Αυτές η έννοιες είναι άγνωστες προς αυτούς. 
Πολιτική γι’ αυτούς  είναι απλά μπίζνα , τίποτα προσωπικό. Με όλα τα παραπάνω στάδια οδήγησαν την χώρα σε κατάσταση ‘’ κλινικά νεκρού’’ και ετοιμάζουν τον ‘’διαμελισμό’’  και ‘’πώληση οργάνων’’ προς  κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτό θα είναι το επόμενο  στάδιο κανιβαλισμού - τεμαχισμό  της χώρας σε  ΕΟΖ  και μετατροπή του λάου σε δούλο-παρήκοους, χωρίς δικαιώματα και κάθε μορφής αξιοπρέπειας.  

από : Βασίλης

1 σχόλια: