ΦΓΗΞΦΞ

.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Έγινε νόμος του κράτους !!!

Με ψήφους 153 υπέρ, 120 «όχι» και 18 «παρών» υπερψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το εφαρμοστικό πολυνομοσχέδιο του 3ου μνημονίου με τα νέα επώδυνα μέτρα, έπειτα από 14ωρη συζήτηση και εν μέσω μεγάλων κινητοποιήσεων πολιτών και σωματείων έξω από το Κοινοβούλιο

Κατά έξι βουλευτές μειώθηκε η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ αφού διαγράφηκαν αμέσως μετά την ψήφιση όσοι δεν συντάχτηκαν με την γραμμή που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Θεόδωρος Παραστατίδης και ο Μιχάλης Κασσής ψήφισαν «όχι», οι Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουτσούκος και Άντζελα Γκερέκου δήλωσαν «παρών» και ο Κώστα Σκανδαλίδη απείχε της διαδικασίας.

Από την κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας διαφοροποιήθηκε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης ο οποίος δήλωσε «παρών» και αυτομάτως τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Παρόντες δήλωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκτός από τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρη Μουτσινά οι οποίοι καταψήφισαν

Έξω από το κοινοβούλιο, στην πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν και άντεξαν ακόμα και στα πολλά χημικά που έριξε η αστυνομία μέχρι που μια καταιγίδα οδήγησε στο σπάσιμο της ογκώδους συγκέντρωσης.
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: 


«Η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο και αποφασιστικό βήμα προς την ανάκαμψη. Ήταν προϋπόθεση αυτή η ψηφοφορία για να ξαναβρούμε δουλειά για τα παιδιά μας. Το επόμενο βήμα είναι ο προϋπολογισμός. Από τη Δευτέρα είναι τα σημαντικά. Προσωπικός μου στόχος είναι να δώσουμε ελπίδα με αποκρατικοποιήσεις, με επενδύσεις και γενικά με κινήσεις για να δοθεί μέσα και έξω το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα»

Άξιος ο μισθός του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου